Chapter 16 – Time to go home

Oppimatkani täällä on nyt tulossa päätökseen. Reissun kruunaa viikonloppuna järjestettävät Hollannin mestaruuskisat. Kisat ovat voimistelun suurtapahtuma, jossa mukana kaikki voimistelulajit. Toivottavasti valmentajat olette saaneet ajateltavaa ja uusia ideoita blogista! Kaikkea en tänne saanut mahdutettua, joten jutellaan lisää kun nähdään leireillä.

SV PAX:in elite-ryhmät toivottavat Suomelle menestystä!

Tässä vielä koottuna mielestäni suurimpia eroja/uusia asioita joita täällä opin. Laitan alle ne kirjoitukset jotka aiheita käsittelevät, mutta en missään nimessä tarkoita että näistä pitäisi kenenkään mitään kopioida. Toivon, että kirjoitukset herättävät ajatuksia !

Valmentajille



Työpaikoille
  •   Yhteistyön voimaa – selkeitä yhteisiä tavoitteita, pitkän tähtäimen suunnittelua 
  •   Hankintoja – tramppaponnari ja valjaat
  •  Aikainen erikoistuminen – auta valmentajia tässä asiassa, yhteistyö koulun, vanhempien, lääkärien, fysioterapeuttien yms.


Liitolle

  •   Tramppaponnari – kenties harkintaa tämän käytöstä kilpailujärjestelmässä, jolloin voltillisia hyppyjä voisi vaatia aikaisemmin
  •   Aikainen erikoistuminen – kenties lisää apuja, selkeitä ohjeita ja suosituksia valmentajille ja seuroille


Kaiken kaikkiaan koen, että Suomen mahdollisuudet Olympiatasolle joukkueena eivät ole lainkaan mahdottomat. Itseasiassa lajiteknistä tietoa, sekä fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen tarvittavaa osaamista löytyy Suomesta riittävästi tähän hätään. Intohimoisia valmentajia löytyy ympäri Suomea, ja olosuhteetkin paranevat hiljalleen monessa paikkaa. Muistutan ettei uusi hieno halli kaikkine välineineen tee kenestäkään huippuvoimistelijaa (…vaikka kyllähän se helpottaa asioita :) ) Pienten lisäjuttujen opettelu ei ole nyt niinkään ajankohtaista, vaan suurempaa kuvaa katsominen: Pitkän tähtäimen suunnitelmat, hallin ulkopuolisen toiminnan vaikutus voimistelijan kehitykseen, yhteistyö ammattilaisten kanssa, ja koko voimistelijan polun eri vaiheiden olennaisimmat seikat.

Valmentaja ei työssään ole koskaan valmis, ja kuinka ihanaa onkin aina kehittyä lisää! Siksi ne voimistelijatkin harjoituksiin saapuvat <3


Kommentit